Cat costa constructia unei case in 2020?

Pentru a afla cat costa constructia unei case vom tine cont de mai multi factori, iar mai jos vei vedea o lista cu factorii pe care trebuie sa-i ai in vedere 

Cat costa proiectul casei? 

Probabil deja ai in minte un proiect de casa si vrei sa vezi costurile aproximative. Pentru a construi legal casa, proiectul de casa trebuie sa fie cumparat de la un arhitect autorizat.  

In regie proprie ai nevoie de proiect in format DATC + PT, iar daca optezi pentru constructia casei cu o firma autorizata ai nevoie de DATC.  

Informativ pentru un proiect de casa unde este doar parter, cu o suprafata de 100 metri patrati costurile se ridica la aproximativ 600 de euro.  

Cu siguranta vei gasi si arhitecti care vor cere mult mai mult, dar daca nu ai cerinte speciale,  majoritatea proiectelor au compartimentare standard si acesta este costul real.  

Cat costa documentatia? 

Documentatia casei este destul de stufoasa: taxe, autorizatii, avize si muulte altele. Costul documentatiei depinde foarte mult de la o zona a tarii la alta, dar daca ai un vecin care a construit recent ii poti solicita cateva detalii.  

Cat costa materialele de constructii? 

Pentru a incepe calculul trebuie sa stii cate camere va avea casa pentru a afla cati metri cubi de BCA, caramida intra la zidarie, cat beton trebuie cumparat pentru fundatiestalpi, cate sute de kg de otel beton trebuie.  

Odata cu numarul camerelor putem afla si cati metri patrati va avea acoperisul si astfel poti calcula costul tiglei metalice sau ceramice si costul lemnului necesar.  

In plus, odata estimat costul pana la finalizarea casei acesta va creste cu 25-30%.  

Spatiul locuibil este cel care influenteaza costul constructiei.   

Daca iti doresti o casa cu personalitate care sa nu semene cu a vecinilor, exista pe piata o multime de materiale de constructii si metode variate de a construi.  

Poti alege o casa construita din caramida, lemn, prefabricate, sticla si multe altele.  

Noul trend este casa pasiva in sistem ecologic. Acesta presupune folosirea de materiale de construcii ecologice si de metode verzi pentru incalzire si racire.

Casa pasiva renunta la energia de la retea – electricitate sau caldura – ci chiar ofera retelei o parte din energia surplus pe care il produce.  

Pentru a gasi resursele necesare inclusiv echipele care se ocupa de executia unei case la noi intara, te poti orienta pe platforma agruo.ro 

Cat costa terenul? 

Un buget destul de mare va merge catre teren, pentru ca terenurile bune pentru constructia caselor sunt foarte scumpe. 

Zona in care este amplasat terenul va da si valoarea acestuia, dar cu siguranta o casa construita intr-o zona buna va costa pe masura 

Costul terenului influenzeaza destul de mult cheltuielile totale atunci cand vine vorba de constructia unei case.  

De obicei casele frumoase au nevoie de un minim de teren de 500 de metri patrati 

Intereseaza-te cat costa un metru patrat in zona pe care ai ales-o, vezi ce suprafata iti este necesara si adauga costul la calculele tale.  

 Cat costa manopera? 

Manoperele principale sunt : costul ridicarii casei la rosu si costul finisajelor interioare si exterioare. Acestea sunt de obicei apropiate ca valoare.  

Un calcul simplu : 20 de mii de euro – costul ridicarii casei la rosu si acoperisul, iar finisajele ( glet, gresie, instalatii ) vor costa aproximativ la fel.  

Costul finisajelor depinde foarte mult de gusturi, materialele folosite si dorintele tale.  

Poti alege sa lucrezi cu o firma de constructii profesionista pentru a garanta calitatea serviciilor. In multe cazuri cei care vor sa isi construiasca o casa nu mai calculeaza chiar ei, ci merg direct la constructor iar acesta alege materialele.  

Este bine sa alegi un constructor de incredere, bazat pe recomandari pentru ca la final poti concluziona ca au fost folosite cele mai ieftine materiale.  

Exista si varianta in care constructorul foloseste materialele tale pe care le poti alege in functie de dorinta, buget  si le poti achizitiona chiar tu.  

Trebuie gasit un echilibru intre ce vrea clientul si ce vrea constructorul. Manopera constructorului influenteaza serios costurile finale pentru constructia unei case

Advertoriale SEO

Optimizare website prin articole optimizate

Contactează-ne

Decibel Medianet srl

Tecuci, 805300, jud. Galati

str. Costache Conachi, nr. 7

Tel: 0761.366.123

contact@seo-advertoriale.ro

Copyright © 2021  –  DECIBEL Medianet srl Tecuci