Telecomanda este un dublet în viaţa noastră

De o sută douăzeci de ani în era telecomenzilor 

 Trăim de aproape o sută douăzeci de ani în era telecomenzilor care devin din ce în ce mai acoperitoare ca utilizare şi care au un efect tehnic pe care îl sesizăm direct, dar care ne influenţează masiv, indirect, relatându-ne accentuat viaţa.

   Toţi acceptăm astăzi că telecomanda este un dublet în viaţa noastră, că ea este integrată mediului nostru obişnuit, complet modernizat sau antropizat.

  Cu toate acestea obiectul despre care ne-am propus să vorbim astăzi, aparent atât de banal, rămâne o mare necunoscută pentru cei mai mulţi dintre noi, atât din punct de vedere tehnic şi istoric, dar mai ales ca performanţe de ultimă oră.

   Ori unele dintre acestea sunt absolut zăpăcitoare pentru o minte neacordată la tehnicile moderne. Iată de ce aduc spre acomodare acest subiect provocator, cu câteva exemple care să incite la preluarea din mers a lucrurilor, către un RAI în devenire, rezervat de aceste adevărate minunăţii ale tehnicii.

  Pe primul dintre acestea l-am extras din tehnologia informaticii unde s-a creat o telecomanda cu funcţie de mouse. Este un exemplar de ultimă oră cu caracteristici universale, încadrat utilizării sale la PC şi conceput să preia şi să suplinească oricare din funcţiile tastaturii sau mouse-ului.

  Aplicaţia în zona PC-urilor a telecomenzii, vorbeşte despre complexitatea sa sporită. Funcţionarea sa este garantă de conectarea la calculator prin intermediul unui adaptor cu dispozitiv USB şi un cablu retractabil.

  Cele două componente de telecomandare funcţionează în infraroşu, iar distanţa de la care se poate acţiona poate atinge și 18 m. De bună seamă, suficient de mult! Să vorbim şi de alimentarea acestei telecomenzi, care este obligatorie şi care se face cu o baterie de 3V, de tip CR2032.

  Amintesc şi acest lucru pentru ca nici măcar o telecomandă nu te mai ascultă dacă nu ştii să o utilizezi adecvat.

  Într-un univers relativ, televizorul se versatilizează şi se relativizează. Există apoi o telecomandă care poate curba ecranul unui plasme în câteva secunde, apăsând un buton destinat acestei transformări extraordinare a televizorului nostru. 

  LG şi Samsung sunt cele două industrii din domeniu care au obţinut această performanţă. Rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos, pentru că nu se rezumă la un experiment eminamente tehnic. În mod real, ceea ce urmărim la televizor capătă aspect panoramic.

  În plus funcţionarea independentă a pixelilor, care nu mai necesită ca până acum o lampă comună de luminiscenţa, fac ca imaginile să câştige adepţi datorită intensităţii cromatice deosebite.

  În acelaşi timp, mişcările sunt mult mai fluide, ele apropiindu-se foarte mult de cele rezervate naturaleţii.  

  Bineînţeles curbura sau concavitatea ecranului televizorului este temporară, ecranul putând oricând reveni la aspectul plat binecunoscut nouă. 

  Aceeaşi mare companie de electronice, Samsung, s-a orientat în ultimii doi ani spre Smart TV-urile cu sistemul de operare Tizen, ca opţiune alternativă la dependenţa, de acum supărătoare, de mai vechile sisteme Android şi Google.

  Tizen are la bază Linux la rândul său un sistem de operare derivat din Unix, care a fost creat de un tânăr student al Universităţii finlandeze din Helsinki între anii 1991-1994.

  Linus Torvalds, mintea din spatele sistemului Linux, ajunge aici din pură pasiune, încercând să-şi doteze computerul personal cu ceva mai bun decât MINIX. Şi iată că la o distanţă de douăzeci de ani sistemul său a ajuns la mai multe versiuni, ultima din ele fiind 4.0.

  De asemenea, Linux a intrat în zona confluentelor cu aparatura electrocasnica performantă. Avem ca exemplu Smart TV-urile. De remarcat că aplicaţia este compatibilă cu telecomanda pe smartphone, dar pentru cei care nu o agreează o telecomandă obişnuită, cu formă plăcută şi butoane rezistente este de preferat.

Cine pe cine recunoaşte.

  O telecomandă cu adevărat smart deţine sistemul NEEO, care este conceput pentru a controla toate device-rile din locuinţa. Spectrul acestui sistem este foarte larg, el conţinând 30.000 de device-uri.

  În plus, el are compatibilităţi cu toate sistemele audio şi video care au intrat pe piaţă în ultimii zece ani, apoi cu cu orice tip de senzor şi chiar cu încuietorile uşilor.

  Legătura cu aceste device-uri se face prin componenta sa numită ”creier”, iar accesul este realizat instant prin cea de-a doua componentă, telecomanda.

Surpriza este oferită de una din funcţiile telecomenzii, care poate recunoaşte cine eşti atunci când telecomanda este luată în mână. Relativizând, dacă nu recunoşti telecomanda (remote control), te recunoaşte ea pe tine.

   Aş rămâne dator dacă nu aş vorbi de inconvenientele şi riscurile telecomandării măcar printr-o întâmplare, care, vă asigur, va rămâne anecdotică.

  Pe blog-ul nwradu.ro ni se relatează destul de haios cum te poţi folosi de funcţia DNLA cerând să se accepte cu un OK pe telecomandă un streaming pe un televizor dintr-un stand comercial.

  Odată obţinut OK-ul se poate rula pe plasma respectivă orice material video transmis de pe smartphon-ul tău. Asta, desigur, spre nedumerirea personalului destinat să furnizeze detaliile tehnice ale produselor electronice.

  Pentru amănunte urmăriţi un articol interesant AICI

   Am credinţa că stând de vorbă astăzi am intrat mai mult în în lumea telecomenzii şi avem mai exact conturată sfera sa de relativitate, care tinde, sau nu, să ne copleşească, după cum îi cunoaştem paşii şi evoluţia.

Advertoriale SEO

Optimizare website prin articole optimizate
Contactează-ne

Tecuci, 805300, jud. Galati

str. Traian, nr. 5

Tel: 0761.366.123

contact@seo-advertoriale.ro

Copyright © 2021  –  DECIBEL Medianet srl Tecuci