Telecomenzi online pentru comoditatea individului

TELECOMANDA, de la ultrasunete la infraroșu

Telecomenzi LED TV  Telecomenzile transmiteau trenuri de impulsuri cu ajutorul ultrasunetelor (primele modele) si mai apoi in infrarosu.

Dar, evolutia acesteia a avansat tehnologic in mod continuu acesta folosind in ultima vreme comunicarea prin unde radio, Bluetooth, utilizarea senzorilor de miscare si mai nou utilizarea senzorilor vocali.

 Telecomenzile sunt cunoscute pentru faptul ca sunt utilizate in aplicatii casnice precum televizoarele, DVD-urile, dispozitivele de inregistrare video (DVR), sisteme audio (HI-FI), aparate de aer conditionat, automobile, actionari in automatizari si multe alte dispozitive.

Telecomenzile au fost mai intai extrem de simple

Telecomanda este un mic dispozitiv electronic care contine un numat de butoane si corespund diverselor comenzi aferente aparatului comandat. Mai intai acestea contineau un numar limitat de butoane. Acestea executau comenzile esentiale precum: pornit/oprit, volum, canale trecere in modul audio-video (AV).

Mai tarziu, odata cu trecerea la emisia in infrarosu, telecomenzile au fost produse cu o gama foarte larga de comenzi. De fapt mai toate comenzile aparatelor se afla integral pe telecomanda aferenta.

Principala tehnologie folosită în telecomenzi emisia in sprectul infrarosu. Practic telecomanda emite un tren de impulsuri specific fiecarei comenzi pe o distanta de 8-12 metri si nu este vizibil ochiului uman.

In timp mai toate aparatele si dispozitivele din spectrul casnic au fost prevazute cu comanda de la distanta.

Deaorece numarul aparatelor detinute de consumatori s-au inmultit s-a fabricat pe scara larga telecomenda universala. Acesta putea sa comande 4-6 aparate si era preprogamata pentru majoritatea aparatelor uzuale.

Un ultimii cativa ani s-a proiectat si fabricat telecomanda programabila. Acesta legata la un computer poate sa programeze o matrita in cateva secunte. Softul este actualizat periodic si include deja peste 70.000 coduri. Acesta este un instrument puternic pentru depanatorii TV dar si pentru magazinele specializate in vanzarea telecomenzilor.

Smartphonul utilizat ca si telecomanda

Intre anii 200-2010 dezvoltatorii de telefonie mobila, smartphone si tablete au inceput sa includa in aceste dispozitive si posibilitatea de de a comanda, de la distanta, aparatele din caminul utilizatorului.

Avantajul acestora este ca nu mai folosesc butoanele clasicelor telecomenzi ci utilizaeaza grafica placuta a touchscreen-ului.

Majoritatea utilizatorilor nu sunt incantati sa faca eforturi fizice pentru a modifica functionarea aparatelor de pe bordul acestora. Telecomanda a fost creata tocmai pentru comoditatea utilizatorului.

Cu toate ca telecomanda a beneficiat in timp de un design deosebit, acestea au o complexitate din ce in ce mai ridicata si pentru unii nu tocmai usor de utilizat.

Telecomanzi-online

O sa amintim mai jos avantajele si cateva dezavantaje:

Avantaje

  1. Telecomenzile sunt usoare si simple;
  2. Prezinta un mare avantaj pentru persoanele care au un handicap sau se deplaseaza mai greu;
  3. Pot sa faca prezentari in timp ce se deplaseaza intr-un spatiu (de exemplu sali de conferinta).

Dezavantaje:

  1. Uneori sunt de dimensiuni mici si usor de pierdut;
  2. Orice telecomanda necesita energie care este furnizata de baterii. Daca bateriile nu sunt de calitate acestea pot sa piarda un lichid care defecteaza de cele mai multe ori iremediabil;
  3. Distanta la care actioneaza este destul de limitata;
  4. Sunt construite de multe ori destul de compact si greu de curatat. De aceea poate fi un generator de agenti patogeni, nocivi sanatatii;
  5. Faptul ca telecomenzile contin toate elementele de comanda face ca dispozitivul sa devina inutilizabil odata cu pierderea acesteia;

Cu toate acestea numarul telecomenzilor din casele romanilor a crescut semnificativ. Media telecomenzilor dintr-o gospodarie sare de o medie de trei telecomenzi.

Advertoriale SEO

Optimizare website prin articole optimizate
Contactează-ne

Tecuci, 805300, jud. Galati

str. Traian, nr. 5

Tel: 0761.366.123

contact@seo-advertoriale.ro

Copyright © 2017-2020  – Construit și promovat de  Bravico srl Tecuci